oua incubat prepelita

Ouă de prepeliţă pentru incubat

15.00 lei

Caserolă cu 24 ouă de prepeliţă fecundate, destinate incubaţiei. Linie clasică japoneză, outoare. Sunaţi pentru disponibilitate sau detalii.

Cod Produs: 4 Categorie:

Caserolă 24 ouă de prepeliţă atent selecţionate pentru incubaţie. Linie clasică de prepeliţe japoneze, pentru ouă, foarte “muncitoare”. Hrănite corespunzător şi îndeplinind restul condiţiilor absolut necesare de confort/lumină/temperatură au rata de ouare de 85%, asta până spre 8-9 luni când începe să scadă. Selecţia a fost realizată penru un raport după părerea mea optim între carne şi rata de ouat, astfel încât femela matură are în jur de 300g, iar masculul 220-250 g. 

Cu un incubator chiar şi din seria ieftină Puişor urmărind totuşi constant menţinerea temperaturii şi a umididăţii în parametri, rata de eclozare este de 70-80 %, iar mortalitatea infantilă in prima săptămână este de undeva sub 3-5 %. Bineînţeles, acel procent infim de mortalitate infantilă e valabil doar oferindu-le puilor condiţii de start în viaţă cum trebuie, într-o maternitate decentă, cu apă tot timpul curată şi reîmprospătată automat, cu spaţiu, mâncare şi temperatură adecvate.

În primele 1-2 săptămâni sunt extrem de importante temperatura optimă şi o mâncare de maximă calitate (preferabil făcută acasă, nu cumpărată). Cât sunt foarte mici puişorii abia ciugulesc, în rest preferă să “zgurme” din instinct, de aceea e foarte important ca acel puţin înghiţit de ei să îi întremeze cu toate mineralele şi vitaminele necesare pentru o dezvoltarea armonioasă. Mălaiul gol nu intră deloc în această categorie.. Temperatura optimă e şi ea necesară fiindcă dacă le e prea frig chiar şi pentru 30 minute puii se vor îngrămădi şi vor forma o piramidă, iar cei de la baza vor muri asfixiaţi; dacă le e prea cald vor muri supra-încălziţi fiindcă nu îşi pot regla temperatura în primele 10-12 zile. Nu mai vorbim de alte  “fineţuri” gen curăţenie, controlul strict al bolilor şi al bacteriilor din incintă şi dezinfectarea periodică, adăugat de surplus de vitamine în apa de băut şi altele.. măcar temperatura şi mâncarea să fie bună! Hrăniţi şi crescuţi cum trebuie, de la 3-4 săptămâni puii de prepeliţă sunt deja foarte rezistenţi şi nu mai necesită atenţie sporită.

Am mai avut avut eu un client care i-a ţinut până la aproape 3 săptămâni claie peste grămadă într-o cutie de carton “dotată” cu un bec amărât şi acoperiţi cu un prosop, adăpându-se dintr-o conservă unde băltea apa cu gâniaţ.. şi a bătut un apropo că parcă i-au murit cam mulţi, peste jumătate din pui. Eu când am vazut în ce condiţii erau i-am spus ca e mare mister cum de i-a supravieţuit macar unul atatea saptămâni, darămite jumătate dintre ei 🙂

–//– –//– –//-