Descriere
Preferatele copiilor (dar nu şi ale mămicilor care trebuie să le decojească cu migală!) ouăle de prepeliţă fierte pot deveni chiar şi mai bune prin murarea lor, fiind absolut perfecte pentru un mic dejun acrişor şi răcoros sau un aperitiv de seară.
Procedura folosită de Prepeliţu` pentru murare este simplă şi o poate pune în aplicare oricine, că doar nu vorbim de industrializare şi linii automatizate. După ce cumpăraţi ouă de prepeliţă acestea se fierb, se decojesc (din păcate partea grea şi migăloasă, că nu e uşor ca la ouăle de găină), şi se spală în apă rece având grijă să nu rămână cojiţe pe ou. Se prepară saramura din apă, oţet, sare, zahăr şi mixul de condimente (boabe de muştar şi de piper, boia de ardei, usturoi, mărar, cimbru, foi de dafin). Sau cu ce condimentare doriţi după preferinţă, dar foarte important este raportul apă-oţet 50-50. Varianta extra-picantă de la Prepeliţu` conţine boia de ardei iute precum şi chilli. Apoi se sterilizează borcanele în apă fierbinte, se pune totul în borcan şi se sigilează capacul. Fără conservanţi, că nu avem nevoie să „reziste” ani de zile pe rafturile magazinelor. La cerere, pentru comenzi de peste 10 borcane, se poate crea o saramură personalizată, de exemplu care să nu conţină deloc sare, sau zahăr, sau etc.
Ca la orice alt produs pus la murat ca termen minim de aşteptare vorbim de măcar 5-7 zile, dar pentru a da timp aromelor şi tuturor mirodeniilor să se maturizeze si să pătrundă în profunzime ouăle de prepeliţă ar trebui lăsate să se mureze 3 săptămâni.
Păstrate la rece în borcanul sigilat ouăle murate au termen de valabilitate de minim 3 luni. Se recomandă însă ca după desfacerea borcanului acestea sa fie consumate în termen de 7 zile.. nu că ar mai „scăpa” ele nemâncate 2-3 zile, darămite săptămâna!