Descriere
Savoarea deosebită şi delicioasă a prepeliţelor nu se opreşte doar la carnea acestora. Inimioarele şi ficăţeii au desemenea un gust deosebit, mult mai uşor şi delicat prin comparaţie cu de exemplu ficatul de porc, care este de-a dreptul brutal. Organele de prepeliţă au o largă paletă de opţiuni şi utilizări în bucătării, atât în cele mai sofisticate precum şi în cele mai tradiţionale. Se pot folosi de la simple prăjeli la tigaie împreună cu diferite garnituri – de exemplu cartofi prăjiţi, legume, sau orez – dar merg foarte bine şi la cuptor sau în ciorbe ţărăneşti şi supe. Cum spun gospodinele, sunt suficiente doar o mână ca să „dea gust” mâncării. Un gust şi o savoare adevărată, naturală, nu cu ştiu eu ce cubuleţ concentrat cu aromă artificială.
Dintr-un motiv pe undeva misterios, organele de prepeliţă sunt preferatele copiilor, prin comparaţie chiar şi cu carnea de prepeliţă în sine. Multe mămici ne-au povestit cum aceştia caută în mod special aceste mici delicatese, căutări terminate uneori cu un final dramatic „dar cine a mâncat toţi ficăţeii, că erau pentru mineeee :((”
Legat de disponibilitatea produsului, trebuie spus că businessul nostru principal îl reprezintă de departe vânzarea de ouă, care generează peste 80 % din vânzări. De aceea avem destul de puţine prepeliţe la vânzare, iar organe şi mai puţine, fiindcă 1 kg de organe se strâng de la vreo 100 de prepeliţe. Iar majoritatea clienţilor când dau o comandă de carne îşi cer şi măcar organele aferente comenzii lor dacă nu sunt şi în plus. De aceea la comenzile fără carne de la care să strângem organele aferente disponibilitatea în general tinde spre zero, posibil maxim 1 pungă de pe la alţi clienţi.