Carne de prepeliţă

Prepeliţă eviscerată vânătoresc precum în poză. Nu conţine piele, măruntaie sau aripi.

Category: SKU: 2

Descriere

Dacă doriţi să citiţi informaţii mai aprofundate despre carnea de prepeliţă, caracteristicile ei, valori nutritive şi altele, accesaţi această pagină.

O carcasă de la Prepeliţu` are în medie aproximativ 150g cocoşelul şi aprox. 200g prepeliţa matură. Foarte important, gramajul acesta este de carcasă eviscerată vănătoresc fară piele, măruntaie sau aripi, adică exclusiv ceea ce puneţi în farfurie precum în poza de mai sus! Rezultă astfel un preţ de aproximativ 70 lei/kg carcasă de prepeliţă.

La specia prepeliţei masculul este cu aproximativ o treime mai mic decât femela dar pe de altă parte cocoşeii, deşi mai „slăbuţi”, au avantajul că sunt mai fragezi, având cam 2 luni la sacrificare şi deci perfecţi pentru copiii mici. Dar nu vă gândiţi că prepeliţele mature ar fi de tipul „găini bătrâne” de 3 ani, cam aţoase chiar dacă fac ele ciorba bună… având cam maxim 8-9 luni la sacrificare şi ele sunt destul de fragede!

Nu creştem linie specială de prepeliţe destinate îngrăşării şi sacrificării precum marii industriali, noi având o producţie extrem de mică de carne (cam cât doi porci mai graşi pe an), rezultată exclusiv doar din reînnoirea naturală a efectivului de outoare. Pentru cine ar vrea să vândă carne ar fi de exemplu mult mai eficient să crească un singur curcan de 25 kg decât să aibă de muncă cu vreo 125 de prepeliţe în parte.  Motiv pentru care pe site în majoritatea timpului produsul va fi indisponibil, mai degrabă telefonic puteti afla informaţii legat de disponibilitate.

Comandă minimă 3 bucăţi;